فهرست مطالب
نشریه زیست شناسی کاربردی
سال سی و هفتم شماره 2 (تابستان 1403)
- تاریخ انتشار: 1403/06/01
- تعداد عناوین: 7
-
-
صفحات 1-14مقدمه
پپتیدهای ضد باکتریایی به طور گسترده به عنوان آنتی بیوتیک های زیستی بالقوه علیه باکتری ها مورد بررسی قرار گرفته اند. با این حال، تخریب پروتئولیتیک و تغییرات ساختاری ممکن است منجر به کاهش فعالیت ضد باکتریایی آن ها شود. محصور شدن پپتیدها در لیپوزوم می تواند روش موثری برای رفع این گونه مشکلات باشد.
روش هادراین مطالعه CAP18 نوترکیب (rCAP18) به عنوان یک پپتید ضد باکتریایی، پس از تولید و خالص سازی، درون لیپوزوم های حاوی فسفاتیدیل کولین محصور شد. ویژگی های اصلی لیپوزوم ها مانند سنجش گروه های عاملی، اندازه، کارایی کپسولاسیون و مورفولوژی آن بررسی شد. فعالیت ضد باکتریایی rCAP18 آزاد و محصور در لیپوزوم (Lipo@rCAP18) علیه باکتری های Escherichia coli، Pseudomonas aeruginosa، Xanthomonas citri subsp. citri و Staphylococcus aureus بر اساس اندازه گیری پارامترهای MIC و MBC ارزیابی و مقایسه شد.
نتایج و بحث:
یافته های بدست آمده نشان دادند که کمترین غلظت مهارکنندگی rCAP18 (حالت آزاد) برای سویه E. coli، P. aeruginosa ، X. citri و S. aureus به ترتیب معادل 135، 101، 80 و بیشتر از 320 میکروگرم بر میلی لیتر تعیین شد. مقادیر MIC مربوط به rCAP18 محصور در لیپوزوم برای باکتریهای ذکر شده در بالا به ترتیب بیشتر از 320، 135، 180 و 320 میکروگرم بر میلی لیتر بدست آمد. مقایسه نتایج مربوط به MIC نشان داد کهrCAP18 در حالت آزاد و یا به فرم Lipo@rCAP18 تاثیر بازدارندگی بیشتری علیه باکتری های P. aeruginosa و X. citri دارد. بنابراین، وزیکول های حاوی پپتیدهای ضد باکتریایی می توانند بعنوان ابزار قدرتمندی جهت حفظ عملکرد و نگهداری پپتیدهای فعال طی زمان به کار روند.
کلیدواژگان: پپتید نوترکیب CAP18، خاصیت ضد باکتریایی، فسفاتیدیل کولین، لیپوزوم -
صفحات 15-26مقدمه
بسیاری از پروتئین ها را می توان در آزمایشگاه به آمیلوئید تبدیل کرد. این رشته ها از دیدگاه های گوناگون از جمله به-عنوان بستری برای تثبیت آنزیم مورد توجه می باشند. در این تحقیق آنزیم سلولاز روی نانورشته های آمیلوئیدی حاصل از آلبومین سرم گاوی تثبیت و خصوصیات سینتیکی آن با فرم آزاد مقایسه شد.
روش هاتولید رشته های آمیلوئیدی با روش های جذب سنجی کنگورد و نشر فلورسانس ThT بهینه سازی شد و با میکروسکوپ الکترونی گذاره مورد تائید قرار گرفت. آنزیم سلولاز به کمک گلوتارالدئید و با تشکیل پل های عرضی روی نانو رشته های آمیلوئیدی تثبیت شد و ویژگی های سینتیکی آن با آنزیم آزاد مقایسه گردید.
نتایجنتایج جذب سنجی کنگورد و نشر فلورسانس ThT نشان داد که حداکثر رشته های آمیلوئیدی در غلظت 4 میلی گرم بر میلی لیتر از پروتئین، دمای 60 درجه سانتی گراد و pH برابر 3 تشکیل می شود. تصاویر میکروسکوپ الکترونی گذاره حضور رشته-های آمیلوئیدی را تائید کرد. تثبیت آنزیم، میزان فعالیت، فعالیت ویژه و Vm را کاهش و میزان Km آنزیم را افزایش داد و دمای بهینه آنزیم از 40 به 50 درجه سانتی گراد افزایش یافت.
بحث:
رشته های آمیلوئیدی می توانند به عنوان یک نانوماده جدید در تثبیت آنزیم سلولاز مورد استفاده قرار گیرند. همچنین، آنزیم تثبیت شده را می توان به عنوان یک محصول کاربردی در صنایع وابسته به سلولاز معرفی نمود.
کلیدواژگان: آلبومین سرم گاوی، آمیلوئید، تثبیت، سلولاز، نانو رشته -
صفحات 27-36مقدمه
سرطان پستان، شایع ترین نوع سرطان در بین زنان در جهان است . تحقیقات برای یافتن روش های جدید و کم خطر برای درمان سرطان پستان در حال انجام است. بررسی های اخیر درباره ی اثر آلفاکتوگلوتارات (AKG) بر سرطان های مختلف نشان دهنده ی اثرات مثبت آن در کاهش رشد تومورهای سرطانی بوده است. در این مطالعه تاثیر AKG بر تکثیر و مهاجرت سلولهای سرطان پستان-رده 4T1 بررسی شد.
روش هاسلول های 4T1 با غلظت های مختلف از AKG تیمار شدند و میزان زیستایی سلولها با استفاده از تست MTT محاسبه و غلظت 160 میکرومولار انتخاب گردید. سلول های 4T1 در دو گروه تیمار با غلظت 160 و کنترل کشت داده شدند و رشد سلول های 4T1، زمان دو برابر شدن جمعیت سلولی، پتانسیل کلونی زایی، پروفایل چرخه ی سلولی و میزان مهاجرت سلولی مورد بررسی قرار گرفت.
نتیجه و بحث:
نتایج حاصل نشان داد که AKG باعث کاهش رشد سلول های 4T1 شده و زمان دو برابر شدن جمعیت سلولی در گروه تیمار نسبت به گروه کنترل را افزایش می دهد. هم چنین AKG توانایی کلونی زایی سلول های 4T1 (از لحاظ تعداد و سایز کلونی) را کاهش داد. AKG باعث تغییراتی در پروفایل چرخه ی سلولی در گروه تیمار شد و نتایج تست ترمیم خراش نیز نشان دهنده ی اثرات AKG در کاهش توانایی مهاجرت سلولی در گروه تیمار به نسبت کنترل بود. نتایج این مطالعه نشان داد که AKG می تواند باعث کاهش زنده مانی و تکثیر سلول های سرطان پستان شود. به نظر می رشد که استفاده از AKG در کنار سایر روش های درمانی موجود، می تواند به کنترل و درمان سرطان پستان کمک کند.
کلیدواژگان: آلفاکتوگلوتارات، ترمیم خراش، چرخه ی سلولی، رده ی سلولی 4T1، کلونی زایی -
صفحات 37-49مقدمه
با توجه به تاثیر فاکتورهای فیزیکی و شیمیایی خاک و فاکتورهای اقلیمی دما و بارش بر کمیت و کیفیت اسانس گیاهان، مطالعه ای با هدف ارزیابی اثر عوامل اقلیمی و خاکی بر فیتوشیمی گونه دارویی چای کوهی در مرتع کلاکوه آمل و مقایسه آن در دامنه شمالی و جنوبی صورت پذیرفت.
روش هاابتدا، نمونه برداری به صورت تصادفی در سه لکه انتخابی با سه تکرار از دو دامنه انجام شد نمونه های خاکی از عمق 0-30 سانتی متر برداشت و به آزمایشگاه منتقل شد. اسانس گیاهان نیز به روش تقطیر با آب استخراج و ترکیب آنها توسط دستگاه GC/MS شناسایی گردید. در بخش آماری جهت مقایسه ترکیبات در دو دامنه شمالی و جنوبی از آزمون تی مستقل و به منظور تحلیل روابط بین داده ها از تحلیل همبستگی پیرسون استفاده شد.
نتیجه و بحث:
نتایج نشان داد که در میان ترکیبات استخراج شده، ترکیب α -Pinene، β-phellandrene ، Thymol ، Limonene ، α-fenchene ، γ-cadinene ، cis-sabinene hydrate ، 1-8-Cineole و Sabinene بیشترین درصد را به خود اختصاص دادند. همچنین مقایسه میانگین بازده اسانس در دو دامنه بیانگر آن بود که دامنه جنوبی به طور معنی داری دارای میانگین بیشتری نسبت به دامنه شمالی می باشد. نتایج همبستگی نیز حاکی از آن بود که فاکتورهای شاخص پایداری خاکدانه، اسیدیته و سیلت همبستگی بسیار قوی در سطح پنج درصد را دارا می باشند. بطور کلی نتایج حاضر بیانگر آن است که ترکیبات مستخرج از اسانس گیاه چای کوهی به شدت تحت تاثیر شرایط رویشگاهی منطقه می باشد.
کلیدواژگان: اسانس، چای کوهی، عوامل خاکی، فاکتورهای اقلیمی -
صفحات 50-60مدیریت صحیح زائدات ماهی در صنعت ماهیگیری و فرآوری اهمیت بالایی دارد. بنابراین، ارائه روش و استراژی ها موثر برای مدیریت زائدات ضروری است. کمپوست حاوی مواد مغذی به عنوان یکی از روش های مناسب در نظر گرفته شده است. در این راستا، هدف از این پژوهش تاثیر کمپوست زائدات ماهی به عنوان یک کود سازگار با محیط زیست بر رشد و عملکرد گیاه مدل تربچه قرمز، تاثیر آن برروی فعل و انفعالات فلزات سنگین و فعالیت آنزیمی کاتالاز بود.دو آزمایش با 3 تیمار و سه تکرار در شرایط گلخانه و گلدان انجام شد. در آزمایش اول تاثیر کمپوست 20 و 50 درصد بر روی صفات مورفولوژیکی گیاه تربچه مورد بررسی قرار گرفت و در آزمایش دوم کمپوست 50 درصد با توجه به صفات مورفولوژی گیاه انتخاب شد و خصوصیات فعالیت آنزیم کاتالاز و حذف فلز سنگین مورد سنجش قرار گرفت. نتایج و بحث: نتایج نشان داد که استفاده از کمپوست با درصد 50، منجر به بهبود وزن تر و خشک برگ، غده و میزان پرولین(5، 05/0، 6/6، 91/1 گرم و 65/1 µ mol g-1DW) گیاه شد. همچنین، کمپوست 50 درصد باعث کاهش فعالیت فلز کادمیوم (21/0 میلی گرم بر کیلوگرم) و افزایش فعالیت آنزیمی کاتالاز(34 میکرومول پراکسید هیدروژن بر گرم-ساعت) شد. استفاده از کمپوست زائدات ماهی می تواند بهبود خاک و کاهش فعل و انفعالات فلزات سنگین را در کشاورزی ایجاد کند. براساس این نتایج کمپوست 50 درصد زائدات ماهی می تواند شرایط حاصلخیزی و کاهش فعل و انفعالات فلزات سنگین را جهت آماده سازی خاک برای رشد گیاهان را فراهم کند.کلیدواژگان: کمپوست، فلزات سنگین، کاتالاز، پرولین، تربچه، ضایعات ماهی
-
نانوامولسیون کردن اسانس آویشن توسط مخلوط امولسیونه کننده ها و ارزیابی فعالیت ضد باکتریای DH5α E.coliصفحات 61-72هدف
مطالعه حاضر با هدف نانوامولسیون کردن اسانس گیاه آویشن(Thymus vulgaris) جهت افزایش پایداری و بررسی اثرات ضد باکتریایی آن در باکتریDH5α E. coli صورت گرفت.
روش هاابتدا میکروامولسیون اولیه در فاز روغنی تهیه و سپس با التراسوند به نانو امولیسیون تبدیل شد. میزان بار سطحی، ویسکوزیته، اندازه ذرات و مورفولوژی نانوامولسیون اسانس توسط دستگاه پتانسیل زتا، DLS و میکروسکوپ الکترونی TEM مورد بررسی قرار گرفت.
نتایجنتایج نشان داد که پتانسیل زتای نانوامولسیون حاوی 10 و 30 درصد اسانس، به ترتیب برابر با 5/11- و mV 1/11- بود. مورفولوژی نانوذرات هر دو نمونه به صورت کروی یکدست و میانگین اندازه نانوذرات نانوامولسیون دارای 10 و 30 درصد اسانس، به ترتیب 43 و30 نانومتر بود. نتایج اثرات ضدباکتریایی نانوامولسیون ها نشان داد که نانوامولسیون حاوی 10 درصد اسانس(v/v)، با حجم 30 میکرولیتر و نانوامولسیون حاوی 30 درصد اسانس(v/v)، با حجم 20 میکرولیتر، تقریبا 50 درصد اثر مهارکنندگی (IC50) بر رشد باکتری E. coli DH5α داشتند. همچنین اسانس اولیه بر روی رشد باکتری در 20 میکرولیتر تقریبا 50 درصد مهار (IC50) را نشان داد.
نتیجه گیریباتوجه به پایداری نانوامولسیون های اسانس گیاه آویشن تولیدشده، می توان نتیجه گرفت که اثرات ضد باکتریایی این ترکیب در مقایسه با اسانس اولیه افزایش یافته است
کلیدواژگان: ضد میکروب، گیاه آویشن، نانوتکنولوژی، IC50 -
صفحات 73-85مقدمه
بیماری لکه موجی از بیماری های مهم گوجه فرنگی بوده و کاربرد قارچ کش ها رایج ترین روش مدیریت آن می باشد. به دلیل مضرات زیست محیطی قارچ کش ها، استفاده از ترکیبات جایگزین کم خطر و القاگر های دفاعی مورد توجه قرار گرفته است. القاگر های دفاعی، موجب تغییرات فیزیولوژیک تخصصی در گیاه شده و سیستم های دفاعی میزبان را در برابر تنش تقویت می کنند. در این مطالعه، تاثیر القاگر سوربات پتاسیم (KS) روی پاسخ های فیزیولوژیک، بیوشیمیایی و دفاعی گوجه فرنگی تحت تنش قارچ بیماری زا Alternaria solani ارزیابی شد.
روش هااین تحقیق به صورت اسپلیت پلات -فاکتوریل با سه فاکتور، حضور یا عدم حضور قارچ بیماری زا، استفاده از KS یا آب مقطر (شاهد) برای محلول پاشی و سه دوره زمانی برای نمونه برداری (24، 72 و 168 ساعت پس از تلقیح) اجرا گردید.
نتایج و بحث:
نتایج نشان داد که وزن تر و خشک در گیاهان تلقیح شده، از گیاهان شاهد کمتر بود. بیماری زا سبب آسیب به غشای سلولی گیاه و رنگیزه های فتوسنتزی شد و مقدار MDA و Chl-a در گیاهان تلقیح شده نسبت به گیاهان تلقیح نشده به طور معنی داری کاهش یافت. میزان فعالیت آنزیم های POD و CAT در گیاهان تیمار شده با KS نسبت به شاهد به طور معنی داری افزایش نشان داد. میزان فعالیت کیتیناز در گیاهان تیمار شده با KS، در 168 ساعت پس از تلقیح افزایش بسیار معنی داری نشان داد که می تواند نشانه ای از تحریک سیستم ایمنی باشد. نتایج نشان داد که القاگر KS توانست روی وزن و رشد گیاهان موثر باشد و با افزایش فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانی، اثرات منفی تنش زیستی در گیاهان را بهبود بخشد.
کلیدواژگان: آنزیم های دفاعی، بلایت زودرس، قارچ بیماری زا، مقاومت القایی
-
Pages 1-14Introduction
Antibacterial peptides have been widely investigated as potential bio-antibiotics against bacteria. However, the proteolytic degradation and structural changes may lead to a decrease in their antibacterial activity. Encapsulating peptides in liposomes may be a suitable method to solve such problems.
MethodsThis study used the recombinant CAP18 (rCAP18) as an antibacterial peptide. After production and purification, encapsulation was done inside the liposomes constructed by phosphatidylcholine. The main characteristics of liposomes, such as size, morphology, type of functional groups, and encapsulation efficiency, were investigated. Antibacterial activity of free and encapsulated rCAP18 in the liposomes (Lipo@rCAP18) against Escherichia coli, Pseudomonas aeruginosa, Xanthomonas citri subsp. citri, and Staphylococcus aureus was evaluated and compared based on the MIC and MBC values.
Results and discussionThe obtained findings showed that the lowest inhibitory concentration of free rCAP18 for E. coli, P. aeruginosa, X. citri, and S. aureus strains was determined to be 135, 101, 80, and > 320 µg/ml. MIC value of rCAP18 enclosed in liposomes was >320, 135, 180, and 320 µg/ml, for the strains mentioned above, respectively. The comparison of MIC results showed that free and encapsulated forms of rCAP18 have a more growth-inhibitory effect against P. aeruginosa, X. citri strains. Consequently, vesicles containing antibacterial peptides can be used as a powerful method to preserve their function and maintain the active peptides over time.
Keywords: Antibacterial Property, Phosphatidylcholine, Liposome, Recombinant CAP18 -
Pages 15-26Introduction
Many proteins can be converted into amyloid in the laboratory. These fields are of interest from various points of view, including as a substrate for enzyme stabilization. In this research, cellulase enzyme was immobilized on amyloid nano–biofibrils obtained from bovine serum albumin and its kinetic properties were compared with the free form.
MethodsThe production of amyloid fibers was optimized by Congored absorbance and ThT fluorescence assay methods and was confirmed by transmission electron microscopy. Cellulase enzyme was immobilized via glutaraldehyde cross–linking bridges on amyloid nano–biofibrils.
ResultsThe results of Congored absorbance and ThT fluorescence emission showed that the maximum amyloid fibers at 4 mg/ml of protein concentration, 60 ºC and a pH 3. Electron microscopy images confirmed the presence of amyloid fibers. Immobilizing the enzyme decreased the activity, specific activity and Vm and increased the Km of the enzyme. The optimum temperature of the enzyme increased from 40 to 50 ºC.
DiscussionAmyloid nano–biofibrils can be used as a new nano–biomaterial for cellulase immobilization which introduce a useful product in cellulase–related industries.
Keywords: Bovine Serum Albumin, Amyloid, Immobilization, Cellulase, Nano–Fibrils -
Pages 27-36Introduction
Breast cancer is the most common type of cancer among women in the world. Research is ongoing to find new and less risky ways to treat breast cancer. Recent studies on the effect of Alpha-ketoglutarate (AKG) on various cancers have shown its inhibitory effect on some cancers. Here, the effect of AKG on the proliferation and migration of 4T1 breast cancer cells was investigated.
Methods4T1 cells were treated with different concentrations of AKG, the cell viability was calculated using the MTT test, and 160 μM of AKG was selected. 4T1 cells were cultured in the presence and absence 160 μM AKG, and the growth of 4T1 cells, population doubling time, colony forming potential, cell cycle profile and cell migration rate were investigated.
Result and discussionThe results showed that AKG reduces the growth of 4T1 cells and increases the population doubling time in the treatment group compared to the control group. Also, AKG decreased the colony forming potential of 4T1 cells (in terms of colony number and size). AKG caused changes in the cell cycle profile in the treatment group, and the results of the scratch repair test also showed the effects of AKG in reducing the ability of cell migration in the treatment group compared to the control. The results of this study showed that AKG can reduce the survival and proliferation of breast cancer cells. It seems that the use of AKG along with other available treatments can help to control and treat breast cancer.
Keywords: Alpha-Ketoglutarate, Scratch Assay, Cell Cycle, 4T1 Cell Line, Colony Formation -
Pages 37-49Introduction
Considering the effect of physical and chemical factors of soil and climatic factors of temperature and precipitation on the quantity and quality of plant essential oils, a study was conducted with the aim of evaluating the effect of climatic and soil factors on the phytochemistry of the medicinal species of Stachys lavandulifolia in Kalakuh of Amol rangeland and comparing it in two northern and southern aspects.
MethodsFirst, random sampling was done in three selected spots with three repetitions from two aspects. Soil samples were taken from a depth of 0-30 cm and transferred to the laboratory. The essential oils of plants were also extracted by water distillation and their composition was identified by GC/MS. In the statistical section, independent t-test was used to compare compounds in the two northern and southern aspects, and Pearson's correlation analysis was used to analyze the relationships between the data.
ResultsThe results showed that among the extracted compounds, the compound α-Pinene, β-phellandrene, Thymol, Limonene, α-fenchene, γ-cadinene, cis-sabinene hydrate, 1-8-Cineole and Sabinene accounted for the largest percentage. Also, the comparison of the average yield of essential oil in the two aspects showed that the southern aspect has significantly higher average than the northern aspect. The correlation results also indicated that the index factors of soil grain stability, acidity and silt have a very strong correlation at the five percent level.
ConclusionIn general, the present results indicate that the compounds extracted from essential oil of Stachys lavandulifolia plant are strongly influenced by the habitat conditions of the region.
Keywords: Climatic Factors, Essential Oil, Soil Factors, Stachys Lavandulifolia Vahl -
Pages 50-60IntroductionThe appropriate management of fish waste is crucial in the fishing and processing industry, necessitating effective waste management strategies. Composting, which is rich in nutrients, is a well-regarded method. This study aimed to assess the impact of fish waste compost, an eco-friendly fertilizer, on the growth and performance of red radish plants, as well as its influence on heavy metal interactions and catalase enzyme activity.MethodsUnder greenhouse and pot conditions, two studies with three treatments and three replications were carried out. In the first experiment, the effects of 20% and 50% compost on the morphological traits of radish plants were examined. In the second experiment, 50% compost was chosen based on the plant's morphological traits, and the characteristics of heavy metal removal and catalase enzyme activity were assessed.Results and discussionResults demonstrated that the use of 50% compost led to notable improvements in the fresh and dry weights of leaves and tubers, alongside increased proline content (5g, 0.05g, 6.6g, 1.91 µmol g-1 DW) in the plants. Furthermore, the 50% compost reduced cadmium activity (0.21 mg/kg) and enhanced catalase enzyme activity (34 µmol hydrogen peroxide/g-hour). Employing fish waste compost has the potential to enhance soil quality and decrease the impact of heavy metals in agricultural settings, ultimately facilitating an optimal environment for plant growth.Keywords: Compost, Heavy Metals, Catalase, Proline, Radish, Fish Waste
-
Pages 61-72
Subject:
The present study was conducted with the aim of nanoemulsifying Thymus vulgaris essential oil to increase its stability and investigate its antibacterial effects on E. coli DH5α bacteria.
MethodsFirst, the initial microemulsion was prepared in the oil phase and then it was transformed into a nanoemulsion by ultrasound. The amount of surface charge, viscosity, particle size and morphology of essential oil nanoemulsion was investigated by zeta potential device, DLS and TEM electron microscope.
ResultsThe results showed that the zeta potential of nanoemulsion containing 10 and 30% essential oil was -11.5 and -11.1 mV, respectively. The morphology of the nanoparticles of both samples was spherical and the average size of the nanoemulsion nanoparticles with 10% and 30% essential oil was 43 and 30 nm, respectively. The results of the antibacterial effects of nanoemulsions showed that the nanoemulsion containing 10% essential oil (v/v), with a volume of 30 µl, and the nanoemulsion containing 30% essential oil (v/v), with a volume of 20 µl, had approximately 50% inhibitory effect (IC50) on the growth of E. coli DH5α. Also, the primary essential oil showed approximately 50% inhibition (IC50) on bacterial growth in 20 µl.
ConclusionAccording to the stability of the produced thyme essential oil nanoemulsions, it can be concluded that the antibacterial effects of this compound have increased compared to the original essence.
Keywords: Antimicrobe, IC50, Nanotechnology, Thymus Vulgaris Plant -
Pages 73-85Introduction
Early blight is one of the most significant tomato diseases and fungicide application is the most common measure used to control its damage. Exploitation of generally regarded as safe (GRAS) and defense inducers have been focused on as alternative strategies to avoid environmental impacts of fungicides. Defense inducers enhance plant defense system against stresses through inducing specific changes in plant physiological characteristics. In the present study the effect of potassium sorbate (KS) on physiological, biochemical and defense response of Alternaria solani-infected tomato plants was investigated.
MethodsThis research was conducted as split plot-factorial with three factors, presence or absence of a pathogen, the use of either KS or distilled water (control) for foliar spraying, and three time courses for sampling (24, 72, and 168 hours).
ResultsThe results showed that the fresh and dry weights in inoculated plants were lower than that of non-inoculated plants. The pathogen caused damage to the plant cell membrane and significantly reduced photosynthetic pigments. Additionally, the amount of MDA and chla in inoculated plants was significantly decreased compared to non-inoculated plants. The activity of POD and CAT enzymes significantly increased in plants treated with KS compared to the control. Chitinase enzyme in plants treated with KS showed a significant increase in the inoculated plants 168 hours, which can be a sign of immune system stimulation. The results revealed that the KS inducer was effective on the weight and growth of plants and reduced biotic stress damages through increased activity of antioxidant and defense enzyme
Keywords: Defense Enzymes, Early Blight, Induced Resistance, Pathogenic Fungus